Чого очікує покоління Z на ринку праці? - WorkProfi - agencja pracy
Які є види соціального страхування?
11 Травня 2023
Чи може бути multitasking ефективним?
15 Червня 2023
Які є види соціального страхування?
11 Травня 2023
Чи може бути multitasking ефективним?
15 Червня 2023

Чого очікує покоління Z на ринку праці?

Покоління Z або іншими словами покоління людей у віці 18-24 роки, які від народження мають контакт з Інтернетом та технологіями, тільки виходять на ринок праці. Завдяки цифровим знанням, гарній освіті, амбіціям, а також знанню власних потреб вони мають особливі очікування від робочого серидовища. Більш точна інформація розміщена в опублікованому Cushman & Wakefield звіті «Генерація Z: Робоче місце лідерів завтрашнього дня».

Звіт показує, що 70% респондентів цінують можливість розвитку в робочому середовищі, можливість розвитку на нові посади та отримання нового досвіду. Іншими важливими елементами являються добра атмосфера в роботі, а також можливість праці в гнучкому графіку, вибір місця роботи та незалежність. Причиною тому є баланс між роботою та особистим життям, який став дуже важливим аспектом для покоління Z. Окрім самореалізації в професійному житті та роботи в комфортних умовах, вони хочуть мати час для сім’ї та друзів, захоплень та на реалізацію своїх мрій.

У відносинах з роботодавцем вони чесні, наполегливі і вміють встановлювати межі. Краще всього для них, щоб їхній облік роботи був на підставі ефекту, а не за кількістю відпрацьованих годин. У відносинах між працівником та роботодавцем вони цінують чесність, автентичність, а також зворотній зв’язок від роботодавця. Завдяки звичці до постійного розвитку технологій та змін, покоління Z являється тим, хто буде із заохоченням опановувати нові навички та отримувати нові знання.

+48 576 566 821 (дзвінок безкоштовний)